Quchnia artystyczna - odcinek 1.

Wielu z nas ma ogromną satysfakcję z przygotowywania posiłków, degustowania ich, jedzenia oraz częstowania nimi najbliższych. Dobra kuchnia to także umiejętność smakowitego podania potrawy, ubrania jej w atrakcyjne wdzianko, któremu nikt nie będzie się w stanie oprzeć.

Zatem swoje pasje staram się zaszczepić u moich wychowanków, przynajmniej trochę zarazić ich wirusem namiętności gotowania.

Kiedy egzotyczne podróże pozostają w sferze naszych marzeń, warto zaprosić na talerz świadków zachodu słońca na Wyspach Kanaryjskich, drobne pomarańczowe klementynki oraz cierpko-słodkie kiwi.

Na lekcji wychowawczej uczniowie klasy V przygotowali owocowe desery w kształcie drzew palmowych. Niestety efekty pracy szybko zniknęły. Zdąrzyłam na szczęście kilka uwiecznić na fotografiach. Podobno nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia.

Pozdrawiam moich Wychowanków i dziękuję ich Rodzicom za "owocową" współpracę! :D

A. Kruczek

PS Kolejnym wyzwaniem, które czeka klasę V, będzie zrobienie chrupiącego jeżyka z gruszki, białych winogron i żurawiny.

Copyright © 2011. All Rights Reserved. Wykonanie, system CMS, opieka nad stroną: WEBPC-GROUP | Mapa strony